Bouw woningen Fraterhuis en Fratertuin Reusel gestart

WSZ en Van Santvoort Ontwikkeling slaan de handen ineen om 30 nieuwe woningen te ontwikkelen op de locatie van het voormalige Fraterhuis aan de Groeneweg 9 in Reusel. De bouw van de woningen is gestart.

Van Santvoort Bouw verbouwt het Fraterhuis tot 8 koopwoningen
Met hun expertise en ervaring in de bouwsector zullen zij ervoor zorgen dat deze woningen voldoen aan de huidige kwaliteitsstandaarden. Binnenkort gaan de 8 woningen in de verkoop. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nathalie van Gisbergen Lommers Makelaars uit Reusel.

WSZ richt zich op de ontwikkeling van de 22 sociale huurappartementen
Deze komen in een woongebouw in de tuin van het Fraterhuis. Het woongebouw krijgt de naam ‘de Fratertuin’. Met de bouw van de huurappartementen komt WSZ tegemoet aan de groeiende vraag naar betaalbare en duurzame woningen in de regio. De appartementen zijn geschikt voor oudere mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige woonomgeving.

Directeur-bestuurder WSZ, Robèrt Kersjes: “De Fratertuin is een bijzonder project dat perfect aansluit bij onze visie op wonen. We vinden het belangrijk om betaalbare en kwalitatieve woningen te bieden aan mensen die daar zelf niet of moeilijk in kunnen voorzien. Met de realisatie van deze huurappartementen, dicht tegen het centrum van Reusel aan, spelen we in op de vergrijzing en de groeiende vraag naar woningen die geschikt zijn voor ouderen. Daarnaast is er ook aandacht besteed aan de gemeenschappelijke ruimte, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen ondernemen. Zo creëren we niet alleen een plek om te wonen, maar ook een levendige en sociale omgeving.”

De planning is om de woningen eind 2024 op te leveren
Tijdens het bouwproces geven Van Santvoort en WSZ regelmatig updates over de vooruitgang. Geïnteresseerd in de ontwikkelingen van de huurwoningen? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief op de projectpagina van WSZ.

Goede samenwerking tussen gemeente Reusel-De Mierden, Van Santvoort Ontwikkeling en WSZ
Samen zorgen de partijen voor een realisatie van duurzame woningen die inspelen op de behoefte van de lokale gemeenschap. Dit project draagt bij aan de verbetering van de woonomgeving in Reusel.

Deel deze pagina

Print pagina
Bouw woningen Fraterhuis en Fratertuin Reusel gestart

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Brief Belastingdienst

Donderdag 23 november 2023

Ben je huurder van WSZ? Dan heb je wellicht een brief van de Belastingdienst ontvangen. Deze brief mag je als ongelezen beschouwen

Lees verder

Wie wil jij nomineren voor een gratis zak oliebollen?*

Woensdag 15 november 2023

Ken jij iemand die in de decembermaand een warme groet verdient? Iemand die altijd voor anderen klaarstaat en nét iets meer doet voor iets of iemand anders? Dan kan jij diegene in december door WSZ in het zonnetje laten zetten. Want WSZ geeft deze bijzondere persoon een gratis zak oliebollen

Lees verder

Post van WSZ via de e-mail

Donderdag 9 november 2023

We gaan stap voor stap onze brieven zo veel mogelijk via de e-mail versturen. Alle huurders informeren wij hierover per mail of per brief

Lees verder