Campagne tegen criminaliteit in sociale huurwoningen in De Kempengemeenten

De nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem (M.) richt zich op misstanden in sociale huurwoningen. En is van start gegaan in de Kempengemeenten.

Criminelen gebruiken sociale huurwoningen voor verschillende illegale activiteiten
Zoals opslag van wapens en cash, drugshandel en illegale prostitutie. Bewoners worden benaderd om kamers of ruimtes af te staan. Deze campagne wil bewustwording onder huurders vergroten, signalen onder de aandacht brengen en de drempel om te melden verlagen.

Criminele activiteiten hebben gevolgen voor kwetsbare huurders en de veiligheid in de buurt
De campagne roept bewoners op om goed na te denken over wie ze toegang geven tot hun woning en om verdachte signalen (anoniem) te melden. Brand, ontploffing, kortsluiting en geweld zijn mogelijke gevolgen.

Buurtbewoners spelen vaak een belangrijke rol bij het signaleren van misstanden in woningen
Dat geldt ook voor het herkennen van kwetsbare situaties. Het melden van verdachte signalen is cruciaal en kan leiden tot opsporingsonderzoeken.

De campagne wordt in samenwerking met woningcorporaties, gemeenten en politie verspreid
Het doel is om de lokale aanpak te versterken. Meer informatie over de campagne en hoe je kunt helpen, vind je op https://www.meldmisdaadanoniem.nl/onderwerpen/huurwoningen.

Deel deze pagina

Print pagina
Campagne tegen criminaliteit in sociale huurwoningen in De Kempengemeenten

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Brief Belastingdienst

Donderdag 23 november 2023

Ben je huurder van WSZ? Dan heb je wellicht een brief van de Belastingdienst ontvangen. Deze brief mag je als ongelezen beschouwen

Lees verder

Wie wil jij nomineren voor een gratis zak oliebollen?*

Woensdag 15 november 2023

Ken jij iemand die in de decembermaand een warme groet verdient? Iemand die altijd voor anderen klaarstaat en nét iets meer doet voor iets of iemand anders? Dan kan jij diegene in december door WSZ in het zonnetje laten zetten. Want WSZ geeft deze bijzondere persoon een gratis zak oliebollen

Lees verder

Post van WSZ via de e-mail

Donderdag 9 november 2023

We gaan stap voor stap onze brieven zo veel mogelijk via de e-mail versturen. Alle huurders informeren wij hierover per mail of per brief

Lees verder