DigiTaalhuis en WSZ werken samen

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met digitale media werkt DigiTaalhuis sinds kort samen met WSZ.

In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen mensen vanaf 16 jaar grote moeite met lezen, schrijven of rekenen
Het gaat om 18% van alle mensen in Nederland. Dat is ongeveer 1 op de 6 mensen. Deze mensen hebben ook vaak moeite met het gebruik van een computer of mobiele telefoon. Dat heeft grote impact op iemands persoonlijke leven. Veel mensen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen, vinden minder snel een baan, leven vaak minder gezond, sluiten zich eerder op in hun woning en hebben minder grip op hun geldzaken. Dit geldt dus ook voor een deel van de huurders van WSZ.

Mensen die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met digitale media kunnen terecht bij het DigiTaalhuis
Het DigiTaalhuis is gevestigd in Bibliotheek De Kempen. Deskundige vrijwilligers helpen bezoekers op het web naar een passende cursus of opleiding. Educatieve activiteiten die vanuit het DigiTaalhuis aangeboden worden zijn onder meer het Taalcafé voor mensen die de Nederlandse taal willen leren en de cursus ‘Klik & Tik’ voor mensen die met meer handigheid en vertrouwen gebruik willen maken van de computer en het internet.

WSZ is de nieuwe partner van het DigiTaalhuis
Dit houdt in dat medewerkers van WSZ leren signaleren en doorverwijzen. Ze worden onder meer geïnformeerd over de dienstverlening van het DigiTaalhuis en de problematiek van laaggeletterdheid. Merken ze bijvoorbeeld tijdens een gesprek dat iemand de taal niet machtig is of moeite heeft met de computer, dan kunnen ze deze persoon doorverwijzen naar het DigiTaalhuis.

De samenwerkingsovereenkomst werd op donderdag 2 december ondertekend
Dit gebeurde door Anneke Schellens, directeur van Bibliotheek de Kempen en Chris Theuws, directeur-bestuurder WSZ. ‘Als woningstichting vinden wij het belangrijk dat onze huurders mee kunnen doen in de samenleving. Het kunnen lezen, schrijven en digitale vaardigheden zijn van groot belang. We schrijven onze brieven al in eenvoudige taal en maken gebruik van illustraties. Maar wanneer we met onze signaleringsfunctie meer mensen kunnen bereiken doen wij uiteraard graag mee’, geeft Chris aan.

Deel deze pagina

Print pagina
DigiTaalhuis en WSZ werken samen

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Woondeal voor 45.000 nieuwe woningen in regio Zuidoost Brabant

Maandag 13 maart 2023

Provincie Noord-Brabant, 21 gemeenten en 13 woningcorporaties tekenen samen met minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, de regionale woondeal Zuidoost Brabant

Lees verder

RRS maakt de dakgoten schoon

Dinsdag 7 maart 2023

RRS (Riool Reinigings Service) is gestart met het schoonmaken van de dakgoten bij alle woningen van WSZ

Lees verder

Verhuur woningen plan Leeuwerik start woensdag 15 maart

Dinsdag 7 maart 2023

U kunt van woensdag 15 maart t/m woensdag 22 maart reageren op deze woning op wooniezie.nl

Lees verder