DigiTaalhuis en WSZ werken samen

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of omgaan met digitale media werkt DigiTaalhuis sinds kort samen met WSZ.

In Nederland hebben ongeveer 2,5 miljoen mensen vanaf 16 jaar grote moeite met lezen, schrijven of rekenen
Het gaat om 18% van alle mensen in Nederland. Dat is ongeveer 1 op de 6 mensen. Deze mensen hebben ook vaak moeite met het gebruik van een computer of mobiele telefoon. Dat heeft grote impact op iemands persoonlijke leven. Veel mensen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen, vinden minder snel een baan, leven vaak minder gezond, sluiten zich eerder op in hun woning en hebben minder grip op hun geldzaken. Dit geldt dus ook voor een deel van de huurders van WSZ.

Mensen die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met digitale media kunnen terecht bij het DigiTaalhuis
Het DigiTaalhuis is gevestigd in Bibliotheek De Kempen. Deskundige vrijwilligers helpen bezoekers op het web naar een passende cursus of opleiding. Educatieve activiteiten die vanuit het DigiTaalhuis aangeboden worden zijn onder meer het Taalcafé voor mensen die de Nederlandse taal willen leren en de cursus ‘Klik & Tik’ voor mensen die met meer handigheid en vertrouwen gebruik willen maken van de computer en het internet.

WSZ is de nieuwe partner van het DigiTaalhuis
Dit houdt in dat medewerkers van WSZ leren signaleren en doorverwijzen. Ze worden onder meer geïnformeerd over de dienstverlening van het DigiTaalhuis en de problematiek van laaggeletterdheid. Merken ze bijvoorbeeld tijdens een gesprek dat iemand de taal niet machtig is of moeite heeft met de computer, dan kunnen ze deze persoon doorverwijzen naar het DigiTaalhuis.

De samenwerkingsovereenkomst werd op donderdag 2 december ondertekend
Dit gebeurde door Anneke Schellens, directeur van Bibliotheek de Kempen en Chris Theuws, directeur-bestuurder WSZ. ‘Als woningstichting vinden wij het belangrijk dat onze huurders mee kunnen doen in de samenleving. Het kunnen lezen, schrijven en digitale vaardigheden zijn van groot belang. We schrijven onze brieven al in eenvoudige taal en maken gebruik van illustraties. Maar wanneer we met onze signaleringsfunctie meer mensen kunnen bereiken doen wij uiteraard graag mee’, geeft Chris aan.

Deel deze pagina

Print pagina
DigiTaalhuis en WSZ werken samen

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Vacature: adviseur vastgoed en duurzaamheid

Maandag 25 juli 2022

Krijg jij energie van de energietransitie, verduurzaming van vastgoed en van alles wat te maken heeft met onderhoud en vastgoedbeheer? Maak je actief verbinding met je netwerk en zoek je een adviserende rol richting het management team? Dan is WSZ wellicht op zoek naar jou!

Lees verder

Vacature: Sociaal urgentiecommissielid

Maandag 25 juli 2022

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wil jij graag een steentje bijdragen aan de sociale huisvesting in de regio Valkenswaard en de Kempen? Is jouw creativiteit een drijfveer om voor elke urgentieaanvraag een maatwerkoplossing te bieden? Dan is WSZ wellicht op zoek naar jou!

Lees verder

Fijne vakantie!

Donderdag 21 juli 2022

Wij wensen iedereen een fijne zomer en vakantie toe

Lees verder