A A A Inschrijven nieuwsbrief Over WSZ Service & contact

Geen huurverhoging 2021

Huurders van woningen van WSZ krijgen dit jaar geen huurverhoging. Het kabinet besloot dat de huren van sociale huurwoningen (met een huur tot € 752,-) dit jaar niet omhoog gaan. WSZ heeft besloten dat dit voor al haar woningen geldt, dus ook de woningen met een huur boven € 752,-. Dat is dus goed nieuws voor alle huurders van WSZ.

Door de Coronacrisis bevriezen de huurprijzen in de sociale huursector
Dit betekent dat de kale huur gelijk blijft aan het bedrag dat nu betaald wordt. Het afgelopen jaar hebben veel huurders het zwaar gekregen. Op deze manier wil het kabinet de lagere inkomens tegemoetkomen door lagere woonlasten. Iets wat WSZ vorig jaar ook al deed.

Servicekosten kunnen wel veranderen
Deze kosten staan los van de huur die voor een woning wordt betaald. Huurders ontvangen voor 1 juli een brief met de nieuwe servicekosten. 

Huurverlaging voor huurders met laag inkomen en hoge huur
Bij het toewijzen van woningen houdt WSZ rekening met het inkomen van huurders. Zo betalen huurders van een sociale huurwoning een huurprijs passend bij hun inkomen. Huurders die een te hoge huur betalen voor hun inkomen krijgen in 2021 mogelijk een eenmalige huurverlaging. Huurders die wellicht in aanmerking komen voor een huurverlaging hebben een brief ontvangen.

Deel deze pagina

Print pagina
Geen huurverhoging 2021

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Wij versoepelen de Coronamaatregelen

Donderdag 24 juni 2021

De landelijke Coronamaatregelen zijn versoepeld. Dat betekent dat wij ook gaan versoepelen. 

Lees verder

Gouden huurders: de heer en mevrouw Snelders

Dinsdag 22 juni 2021

Al 50 jaar huren de heer en mevrouw Snelders de woning aan de Bakkerstraat in Reusel. Tijd om dit echtpaar eens in het zonnetje te zetten.

Lees verder

Geslaagde kijkmiddag woningen Boterbocht Steensel

Vrijdag 18 juni 2021

Donderdag 17 juni konden de toekomstige bewoners van de 5 woningen aan de Boterbocht in Steensel hun nieuwe woning voor het eerst van binnen zien.

Lees verder

Blijf op de hoogte via onze WSZ-nieuwsbrief