Hoge scores op de Aedes benchmark

Elk jaar in november publiceert brancheorganisatie Aedes de prestaties van woningcorporaties door een benchmark. WSZ behaalde dit jaar op de onderdelen duurzaamheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid hoge scores. En daar zijn we trots op.

De benchmark meet en vergelijkt de prestaties van woningcorporaties
Dit gebeurt op de onderdelen: ‘huurdersoordeel’, ‘bedrijfslasten’, ‘duurzaamheid’, ‘onderhoud & verbetering’ en ‘beschikbaarheid & betaalbaarheid’. Een A staat voor een bovengemiddelde score, een B voor een gemiddelde en C voor een score onder het gemiddelde.

WSZ doet waar onze huurders om vragen
Een thuis bieden voor mensen die daarin zelf niet of moeilijk kunnen voorzien. Dat blijkt uit de benchmark. Betaalbaarheid van de woningen is een belangrijk punt voor WSZ.
‘Wij zijn er om mensen met een kleine beurs een passende woning te bieden’, geeft directeur-bestuurder Chris Theuws aan. ‘Elke dag werken onze mensen hard om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen betaalbaar en prettig kunnen wonen in een fijne woonomgeving in de Kempengemeenten. Dat we betaalbaarheid heel belangrijk vinden is terug te zien in de Aedes benchmark. Gemiddeld vraagt WSZ 61,9% van de huur die wettelijk gezien voor woningen mag worden gevraagd. Het gemiddelde van de sector ligt op 69,5%.’

Meer betaalbare woningen
Chris: ‘Iedereen heeft recht op een goede en betaalbare woning. De vraag naar sociale huurwoningen in De Kempen is groot. We investeren zoveel mogelijk in de woningen en het betaalbaar houden van de huren.’

Ook op het gebied van onderhoudskosten en duurzaamheid scoren we wederom goed
‘Wij hebben een relatief jong woningbestand dat uitstekend onderhouden is en energiezuinig is. Op enkele uitzonderingen na scoren al onze woningen groene energielabels’, aldus Chris. ‘Verduurzaming blijft hoog op de agenda van WSZ staan. We nemen onze verantwoordelijkheid op duurzaamheidsgebied serieus.’

Deel deze pagina

Print pagina
<strong>Hoge scores op de Aedes benchmark</strong>

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Huurders gezocht voor fotoshoot en film

Donderdag 26 januari 2023

Wil jij model staan voor WSZ? Lijkt het je leuk om eens een echte foto- en videoshoot mee te maken met een professionele foto- en videograaf en jezelf straks terug te zien op onder andere onze website, socials, advertenties of ons jaarverslag? Dit is je kans!

Lees verder

Wie verdient er volgens u een bloemetje?

Woensdag 25 januari 2023

Welke buur steekt u een hart onder de riem? Iemand die voor anderen klaar staat. Die nét iets meer doet voor iets of iemand anders. vindt. Kent u zo iemand in uw wijk? Laat het ons dan weten!

Lees verder

Vacature buurtbeheerder

Dinsdag 24 januari 2023

Ben jij de energieke en sociale buurtbeheerder, die samen met onze bewoners in hartje ‘Kempen’ zorgt voor schone, plezierige en veilige buurten? Heb jij sterke sociale vaardigheden, sta je stevig in je schoenen en maak jij (pro)actief verbinding met bewoners en je netwerk? Dan is WSZ op zoek naar jou!

Lees verder