Huurverhoging 1 juli 2022

Op 1 juli worden de huren van veel woningen weer aangepast. De overheid heeft bepaald dat wij de huren met maximaal 2,3% (het gemiddelde jaarinflatiepercentage tot december 2021) kunnen verhogen. Dit mogen we van al onze huurders vragen, ook als ze een heel laag inkomen hebben.

De huur van veel woningen verhogen wij met 2,0%
Dit is in overleg met Stichting Huurdersraad de Kempen besloten. We vinden dat we onze huurders, door de stijgende kosten voor levensonderhoud, niet meer moeten belasten, dan noodzakelijk. Daarom verhogen we de huren niet met het maximale percentage. De huurverhoging van 2,0% is nodig om de kwaliteit van onze woningen en wijken te behouden en te verbeteren. Daarnaast kunnen we blijven investeren in het (ver)bouwen van woningen.

De huur van enkele woningen wordt niet verhoogd
Dit geldt voor huurders die vorig of dit jaar een huurverlaging ontvingen. De huur past met de huurverlaging goed bij het inkomen. Bij een eventuele huurverhoging stijgt de huur en past deze niet meer bij het inkomen. Daarnaast krijgen ook de huurders in Luyksgestel, die voorheen huurden bij Vestia geen huurverhoging dit jaar. Dit spraken wij af bij de overname van de woningen. 

WSZ is er voor huurders met betalingsproblemen
Veel mensen voelen de financiële consequenties van de gevolgen van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Het kan dus zijn dat onze huurders de huur niet op tijd kunnen betalen. Dit kan om uitlopende redenen het geval zijn. Huurders met betalingsproblemen kunnen contact met ons opnemen. De medewerkers van de afdeling Huurincasso zijn er om mee te denken.

Huurders van WSZ hebben een brief ontvangen waarin wordt uitgelegd wat er met hun huur gebeurt.

Huurkrant

Deel deze pagina

Print pagina
Huurverhoging 1 juli 2022

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Verhuur verplaatsbare woningen Reusel gestart!

Dinsdag 4 oktober 2022

Reageren kan van dinsdag 4 oktober t/m dinsdag 11 oktober reageren op het woningaanbod op de website www.wooniezie.nl

Lees verder

Week tegen eenzaamheid

Maandag 26 september 2022

Van 29 september t/m 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid en zijn er speciale activiteiten

Lees verder

Nieuwsbrief september 2022

Maandag 19 september 2022

De derde nieuwsbrief van dit jaar is verzonden. Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen. Schrijf u dan in door uw mailadres achter te laten onderaan deze pagina

Lees verder