Huurverhoging 1 juli 2022

Op 1 juli worden de huren van veel woningen weer aangepast. De overheid heeft bepaald dat wij de huren met maximaal 2,3% (het gemiddelde jaarinflatiepercentage tot december 2021) kunnen verhogen. Dit mogen we van al onze huurders vragen, ook als ze een heel laag inkomen hebben.

De huur van veel woningen verhogen wij met 2,0%
Dit is in overleg met Stichting Huurdersraad de Kempen besloten. We vinden dat we onze huurders, door de stijgende kosten voor levensonderhoud, niet meer moeten belasten, dan noodzakelijk. Daarom verhogen we de huren niet met het maximale percentage. De huurverhoging van 2,0% is nodig om de kwaliteit van onze woningen en wijken te behouden en te verbeteren. Daarnaast kunnen we blijven investeren in het (ver)bouwen van woningen.

De huur van enkele woningen wordt niet verhoogd
Dit geldt voor huurders die vorig of dit jaar een huurverlaging ontvingen. De huur past met de huurverlaging goed bij het inkomen. Bij een eventuele huurverhoging stijgt de huur en past deze niet meer bij het inkomen. Daarnaast krijgen ook de huurders in Luyksgestel, die voorheen huurden bij Vestia geen huurverhoging dit jaar. Dit spraken wij af bij de overname van de woningen. 

WSZ is er voor huurders met betalingsproblemen
Veel mensen voelen de financiële consequenties van de gevolgen van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Het kan dus zijn dat onze huurders de huur niet op tijd kunnen betalen. Dit kan om uitlopende redenen het geval zijn. Huurders met betalingsproblemen kunnen contact met ons opnemen. De medewerkers van de afdeling Huurincasso zijn er om mee te denken.

Huurders van WSZ hebben een brief ontvangen waarin wordt uitgelegd wat er met hun huur gebeurt.

Huurkrant

Deel deze pagina

Print pagina
Huurverhoging 1 juli 2022

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Gouden huurders: de heer en mevrouw Daniëls

Maandag 16 mei 2022

WSZ vindt het bijzonder wanneer iemand 50 jaar aan één stuk een woning huurt. 50 jaar trouw huurderschap beloont WSZ graag. Op een ochtend in mei zetten wij daarom de heer en mevrouw Daniëls in het zonnetje

Lees verder

WSZ en Bouwbedrijf Van Montfort zorgen voor fijn wonen

Donderdag 12 mei 2022

Samen met Bouwbedrijf Van Montfort vervangt WSZ de badkamer, keuken en/of toilet bij de woningen aan de Lange Akkers in Duizel

Lees verder

Donderdag 26 en vrijdag 27 mei gesloten

Donderdag 12 mei 2022

Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) en vrijdag 27 mei zijn wij gesloten

Lees verder