Huurverhoging 1 juli 2022

Op 1 juli worden de huren van veel woningen weer aangepast. De overheid heeft bepaald dat wij de huren met maximaal 2,3% (het gemiddelde jaarinflatiepercentage tot december 2021) kunnen verhogen. Dit mogen we van al onze huurders vragen, ook als ze een heel laag inkomen hebben.

De huur van veel woningen verhogen wij met 2,0%
Dit is in overleg met Stichting Huurdersraad de Kempen besloten. We vinden dat we onze huurders, door de stijgende kosten voor levensonderhoud, niet meer moeten belasten, dan noodzakelijk. Daarom verhogen we de huren niet met het maximale percentage. De huurverhoging van 2,0% is nodig om de kwaliteit van onze woningen en wijken te behouden en te verbeteren. Daarnaast kunnen we blijven investeren in het (ver)bouwen van woningen.

De huur van enkele woningen wordt niet verhoogd
Dit geldt voor huurders die vorig of dit jaar een huurverlaging ontvingen. De huur past met de huurverlaging goed bij het inkomen. Bij een eventuele huurverhoging stijgt de huur en past deze niet meer bij het inkomen. Daarnaast krijgen ook de huurders in Luyksgestel, die voorheen huurden bij Vestia geen huurverhoging dit jaar. Dit spraken wij af bij de overname van de woningen. 

WSZ is er voor huurders met betalingsproblemen
Veel mensen voelen de financiële consequenties van de gevolgen van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Het kan dus zijn dat onze huurders de huur niet op tijd kunnen betalen. Dit kan om uitlopende redenen het geval zijn. Huurders met betalingsproblemen kunnen contact met ons opnemen. De medewerkers van de afdeling Huurincasso zijn er om mee te denken.

Huurders van WSZ hebben een brief ontvangen waarin wordt uitgelegd wat er met hun huur gebeurt.

Huurkrant

Deel deze pagina

Print pagina
Huurverhoging 1 juli 2022

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Huurders gezocht voor fotoshoot en film

Donderdag 26 januari 2023

Wil jij model staan voor WSZ? Lijkt het je leuk om eens een echte foto- en videoshoot mee te maken met een professionele foto- en videograaf en jezelf straks terug te zien op onder andere onze website, socials, advertenties of ons jaarverslag? Dit is je kans!

Lees verder

Wie verdient er volgens u een bloemetje?

Woensdag 25 januari 2023

Welke buur steekt u een hart onder de riem? Iemand die voor anderen klaar staat. Die nét iets meer doet voor iets of iemand anders. vindt. Kent u zo iemand in uw wijk? Laat het ons dan weten!

Lees verder

Vacature buurtbeheerder

Dinsdag 24 januari 2023

Ben jij de energieke en sociale buurtbeheerder, die samen met onze bewoners in hartje ‘Kempen’ zorgt voor schone, plezierige en veilige buurten? Heb jij sterke sociale vaardigheden, sta je stevig in je schoenen en maak jij (pro)actief verbinding met bewoners en je netwerk? Dan is WSZ op zoek naar jou!

Lees verder