Zijn uw gegevens juist?

Uw inkomen, leeftijd en huishoudsamenstelling bepalen voor welke woningen u in aanmerking komt. U dient er dan ook voor te zorgen dat al deze gegevens juist bij ons staan geregistreerd VOORDAT u gaat reageren op woningen.

Aanpassen gegevens
U kunt uw gegevens aanpassen door rechts bovenaan deze pagina te klikken op 'Inloggen mijn WSZ'. Controleer regelmatig of de gegevens die u hier heeft ingevuld nog kloppen. Naast uw leeftijd en huishoudsamenstelling, is het van groot belang dat uw jaarinkomen juist staat vermeld bij uw inschrijfgegevens. 

Inkomensverklaring
Wij zijn als woningstichting verplicht om uw inkomen te toetsen wanneer u een woning van ons gaat huren. Daarom dient u een inkomensverklaring (IBRI formulier, voorheen IB60 formulier) aan te vragen bij de Belastingdienst. Daarop staat uw verzamelinkomen over het jaar vermeld. Het inkomen van kinderen telt niet mee. Wanneer u geen inkomensverklaring kunt overleggen wanneer wij u een woning willen aanbieden, komt u niet voor de woning in aanmerking. Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat u een inkomensverklaring hebt VOORDAT u op woningen gaat reageren.

Bent u ZZP’er of is er een (andere) reden waarom u geen inkomensverklaring kunt overleggen, neem dan contact met ons op.

Waarom moet ik mijn inkomen schriftelijk bewijzen?
Wij moeten aan de wettelijke eisen van het passend toewijzen voldoen. De accountant eist daarom dat wij de juiste inkomens kunnen overleggen van personen die bij ons een woning hebben gehuurd. Als wij dat niet kunnen aantonen, krijgen wij een boete van de overheid.

Hoe vul ik mijn juiste jaarinkomen in?
Het is erg belangrijk dat u uw juiste jaarinkomen hebt ingevuld bij uw inschrijfgegevens voordat u gaat reageren op woningen. Om uw juiste jaarinkomen te achterhalen, moet u een inkomensverklaring van de Belastingdienst hebben. Het getal dat daarop staat vermeld vermenigvuldigt u met een door de overheid vastgesteld bedrag. Klik hier voor meer informatie over het vaststellen van uw juiste jaarinkomen.

Relevante pagina('s)