Nieuwe woningen voor Duizel, ook voor de starter

In plan De Groene Aders in Duizel Noord komen 58 nieuwe woningen. Bovendien is er ruimte voor 14 sociale huurwoningen, maar ook voor 14 sociale koopwoningen. De sociale koopwoningen gaat WSZ aanbieden met een koopgarantieregeling. In dit plan krijgen dus ook starters op de woningmarkt volop kans. Met een laatste handtekening van WSZ, aannemer Reuvers Ontwikkeling & Bouw en de gemeente is het plan nu een feit. We kunnen aan de slag. Wethouder Kox is blij dat dit mooie plan binnenkort werkelijkheid wordt. ‘Het is een aanwinst voor het dorp en daarmee voor onze gemeente.’

Voor elk wat wils
In De Groene Aders komt een brede mix aan woningen. Er is ruimte voor vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, maar ook voor rijwoningen. In totaal gaat het om 44 koopwoningen en 14 sociale huurwoningen. Van de 14 sociale huurwoningen zijn er 11 eengezinswoningen en nog 3 levensloopbestendige woningen. Deze woningen hebben een badkamer en slaapkamer op de begane grond speciaal voor minder valide huurder. Chris Theuws, directeur-bestuurder van WSZ is blij met dit complete aanbod in sociale sector. ‘Hierdoor komen er meer woningen in Duizel beschikbaar voor mensen die minder te besteden hebben’.

Koopgarant
Bijzonder aan dit project is dat WSZ 14 koopwoningen met een Koopgarantregeling gaat aanbieden. Starters kunnen een woning met Koopgarant goedkoper aanschaffen waardoor ze een lagere hypotheek nodig hebben waardoor er ook lagere maandlasten zijn. De woning wordt na afloop altijd weer terug gekocht door WSZ. Zo blijft een woning betaalbaar ook voor kopers die daarna komen. Ron Beerens van Reuvers Ontwikkeling & Bouw: ‘Dit is een hartstikke mooie regeling om onder andere starters op de woningmarkt in deze gekke tijden een kans te bieden op het kopen van een rijwoning’.

Interesse?
Heeft u interesse in een koopwoning? Kijk dan op degroeneaders.nl en vul uw gegevens in. Dan wordt u op de hoogte gehouden. Heeft u belangstelling om te huren? Zorg dan dat u ingeschreven staat bij WSZ en meldt u aan voor de nieuwsbrief op wsz.nl. Bij de start van de bouw, begin 2023, gaan ze deze uitgeven. Zo blijft u op de hoogte. Net als bij andere huurwoningen plaatst WSZ deze huurwoningen op wooniezie.nl. Hier komen dan ook de huurprijzen en maximale inkomensgrenzen bij te staan. Net als de bouw- en verhuurplanning en de tekeningen.    

Alle partijen kijken uit naar een fijne samenwerking. Iedereen heeft er zin in om van De Groene Aders een aantrekkelijke groene en duurzame omgeving te maken. Wethouder Kox: ‘Deze ondertekening is een stap in een mooi samenwerking waar ik vol vertrouwen naar uit kijk.’

Deel deze pagina

Print pagina
Nieuwe woningen voor Duizel, ook voor de starter

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Vacature: adviseur vastgoed en duurzaamheid

Maandag 25 juli 2022

Krijg jij energie van de energietransitie, verduurzaming van vastgoed en van alles wat te maken heeft met onderhoud en vastgoedbeheer? Maak je actief verbinding met je netwerk en zoek je een adviserende rol richting het management team? Dan is WSZ wellicht op zoek naar jou!

Lees verder

Vacature: Sociaal urgentiecommissielid

Maandag 25 juli 2022

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wil jij graag een steentje bijdragen aan de sociale huisvesting in de regio Valkenswaard en de Kempen? Is jouw creativiteit een drijfveer om voor elke urgentieaanvraag een maatwerkoplossing te bieden? Dan is WSZ wellicht op zoek naar jou!

Lees verder

Fijne vakantie!

Donderdag 21 juli 2022

Wij wensen iedereen een fijne zomer en vakantie toe

Lees verder