Renovatie van 22 seniorenwoningen aan de Waterhof in Duizel start na de zomer

In Duizel gaat WSZ aan de slag met de renovatie van 22 seniorenwoningen aan de Waterhof. De woningen zijn toe aan onderhoud en verbetering. Daarom gaat WSZ de woningen opknappen, renoveren en verduurzamen. Na de zomer start WSZ met de werkzaamheden. Een mooi project op een prachtige locatie midden in Duizel.

Renovatie van de woningen is positief voor de bewoners
Door de renovatiewerkzaamheden maakt WSZ de woningen toekomstbestendiger, duurzamer en comfortabeler. De woningen worden aardgasloos gemaakt en krijgen een nieuwe, grotere badkamer en toilet. De buitenzijde van de woningen wordt eveneens flink aangepakt en geïsoleerd. Met deze werkzaamheden kunnen de woningen weer minimaal 40 jaar worden verhuurd. En bewoners kunnen in die tijd prettig wonen, met lagere energielasten. 

Chris Theuws, directeur-bestuurder WSZ: ‘WSZ zet zich elke dag in om bestaande sociale huurwoningen te verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen. Een goed onderhouden en veilige woning draagt daaraan bij. Daarom investeren we fors in het kwalitatief verbeteren van onze woningen.’

De geplande werkzaamheden van de woningen zijn ingrijpend voor de bewoners
Dat begrijpt WSZ goed. Het renoveren van woningen, waar mensen soms al heel lang wonen, heeft veel impact. Tijdens de werkzaamheden aan de buitenzijde van de woningen, kunnen de bewoners in de woningen blijven wonen. Tijdens de meer ingrijpende werkzaamheden in de woning niet. Bewoners maken dan gebruik van een zogenaamde wisselwoning.

Een wisselwoning voor tijdelijk onderdak bij ingrijpende maatregelen
Enkele bewoners uit de Waterhof zijn door natuurlijk verloop uit de woningen gegaan en komen ook niet meer terug in de nieuwe woningen. Deze leegstaande woningen gaat WSZ als eerste aanpakken. Bewoners kunnen daarna dan tijdelijk gebruik maken van de gerenoveerde woning, een zogenaamde wisselwoning. Ook kunnen bewoners er voor kiezen om definitief te verhuizen naar de leegstaande gerenoveerde woning. WSZ bekijkt de mogelijkheden samen met de bewoners.

De werkzaamheden starten naar verwachting in oktober
Binnenkort gaat WSZ nogmaals in gesprek met alle bewoners. De plannen worden dan toegelicht. Vervolgens stelt WSZ rond de zomer een modelwoning open zodat de bewoners alvast een indruk krijgen van de veranderingen in de woningen. En dan na de zomer, naar verwachting in oktober, gaan de werkzaamheden van start.  

Deel deze pagina

Print pagina
Renovatie van 22 seniorenwoningen aan de Waterhof in Duizel start na de zomer

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Vacature: adviseur vastgoed en duurzaamheid

Maandag 25 juli 2022

Krijg jij energie van de energietransitie, verduurzaming van vastgoed en van alles wat te maken heeft met onderhoud en vastgoedbeheer? Maak je actief verbinding met je netwerk en zoek je een adviserende rol richting het management team? Dan is WSZ wellicht op zoek naar jou!

Lees verder

Vacature: Sociaal urgentiecommissielid

Maandag 25 juli 2022

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wil jij graag een steentje bijdragen aan de sociale huisvesting in de regio Valkenswaard en de Kempen? Is jouw creativiteit een drijfveer om voor elke urgentieaanvraag een maatwerkoplossing te bieden? Dan is WSZ wellicht op zoek naar jou!

Lees verder

Fijne vakantie!

Donderdag 21 juli 2022

Wij wensen iedereen een fijne zomer en vakantie toe

Lees verder