Vacature buurtbeheerder

(min. 32 uur per week)

Ben jij de energieke en sociale buurtbeheerder, die samen met onze bewoners in hartje ‘Kempen’ zorgt voor schone, plezierige en veilige buurten? Heb jij sterke sociale vaardigheden, sta je stevig in je schoenen en maak jij (pro)actief verbinding met bewoners en je netwerk? Dan is WSZ op zoek naar jou!

Als buurtbeheerder draag jij bij aan het verder optimaliseren van de tevredenheid, het woongenot en de leefomgeving van onze bewoners. Dit doe je onder andere door:

  • het zichtbaar aanwezig en aanspreekbaar zijn voor onze bewoners en voor externe partijen;
  • het tijdig herkennen van signalen rondom sociale problematiek en leefbaarheid;
  • het aanspreken van bewoners op ongewenst gedrag;
  • het zo actief en effectief mogelijk bijdragen aan onze uitgangspunten schoon, plezierig en veilig;
  • het ondersteunen van je collega’s als het gaat om het sociaal beheer en bij complexe casussen.

Hoe doe je dat?
Je bent regelmatig aanwezig in de dorpen en wijken waar onze woningen staan; je bent als het ware onze ogen en oren. Je bevordert de leefbaarheid, de betrokkenheid bij de buurt en de zelfredzaamheid van bewoners vanuit een onafhankelijke houding, bij voorkeur samen met bewoners. Van nature onderhoud je actief contact met bewoners en met netwerkpartners, zoals gemeenten, wijkteams, (groen)onderhoud, politie en hulpverleners. Op verzoek van je collega’s neem je deel aan overleggen met bewonerscommissies. Je spreekt bewoners aan op het schoonhouden van hun woonomgeving. Als er sprake is van lichte overlast, vervuiling of verwaarlozing van de woonomgeving, dan maak je dit bespreekbaar. Of je lost het samen met de bewoners op. Jij beschikt hiervoor dan ook over sterke communicatieve en sociale vaardigheden. Kom je er niet uit met de bewoners of dreigt het uit de hand te lopen? Dan schaal je op door actief contact te zoeken met de bewonersconsulenten of met netwerkpartners. Je werkt nauw met hen samen bij escalerende problematiek en je gaat soms mee bij huisbezoeken.

Daarnaast houd je toezicht op de naleving van de huisregels in onze complexen, op de schoonmaak en het onderhoud van de semi openbare ruimtes (waaronder de gemeenschappelijke tuinen). Uiteraard registreer en administreer je alles wat je doet en afspreekt met bewoners of de diverse instanties waarmee je contact hebt, zorgvuldig in ons systeem. Daar waar nodig voer je zelf ook kleine onderhoudswerkzaamheden uit.

Wat is vereist?Wat bieden wij?
Minimaal een afgeronde MBO opleidingEen verantwoordelijke en zelfstandige positie in een prachtige werkomgeving (De Kempen).
Ervaring is een preNaast leuke collega’s, een informele cultuur met veel ruimte voor eigenaarschap en ontwikkeling.
Aanvullende cursussen op het gebied van conflicthantering en sociale vaardigheden zijn een pre.Prima arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Woondiensten. De functie is ingedeeld in schaal F, inschaling vindt plaats aan de hand van jouw ervaring.
Actuele kennis van volkshuisvesting en het huurrecht is een pre.Daarnaast krijg je van ons o.a. een laptop, een mobiele telefoon en een vitaliteitsbudget.
Zeer sterke sociale en communicatieve vaardigheden.
Competenties als daadkracht, initiatiefrijk, snel schakelen en in staat zijn om tussen diverse in- en externe belangen te kunnen schakelen.
Goede kennis MS Office. Bekendheid met Viewpoint is fijn, maar geen must.
Het bezit van rijbewijs B.

Heb jij belangstelling voor deze vacature?
Dan ontvangen wij graag jouw curriculum vitae met motivatiebrief. Je kunt je sollicitatie per mail richten aan personeelszaken@wsz.nl uiterlijk tot en met zondag 26 februari a.s. De kennismakingsgesprekken vinden plaats op dinsdag 7 maart a.s.

Vragen of wil je een beter beeld krijgen van WSZ?
Dan kun je contact opnemen met Andrienne van Rossen (Manager Klant & Wonen), 06 20 54 47 50.

Deel deze pagina

Print pagina
Vacature buurtbeheerder

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Huurders gezocht voor fotoshoot en film

Donderdag 26 januari 2023

Wil jij model staan voor WSZ? Lijkt het je leuk om eens een echte foto- en videoshoot mee te maken met een professionele foto- en videograaf en jezelf straks terug te zien op onder andere onze website, socials, advertenties of ons jaarverslag? Dit is je kans!

Lees verder

Wie verdient er volgens u een bloemetje?

Woensdag 25 januari 2023

Welke buur steekt u een hart onder de riem? Iemand die voor anderen klaar staat. Die nét iets meer doet voor iets of iemand anders. vindt. Kent u zo iemand in uw wijk? Laat het ons dan weten!

Lees verder

Vacature buurtbeheerder

Dinsdag 24 januari 2023

Ben jij de energieke en sociale buurtbeheerder, die samen met onze bewoners in hartje ‘Kempen’ zorgt voor schone, plezierige en veilige buurten? Heb jij sterke sociale vaardigheden, sta je stevig in je schoenen en maak jij (pro)actief verbinding met bewoners en je netwerk? Dan is WSZ op zoek naar jou!

Lees verder