Vlag wappert in top woningen ’t Schrijverskwartier Bladel

Woensdag 20 oktober is het bereiken van het hoogste punt gevierd van de woningen in plan ’t Schrijverskwartier in Bladel. Het bouwpersoneel van Van Santvoort Bouw, medewerkers van WSZ en de kopers stonden samen met de gemeente Bladel en overige betrokkenen stil bij dit moment. Naar verwachting worden de eerste woningen nog dit jaar opgeleverd.

Van Santvoort Bouw bouwt 29 woningen in ’t Schrijverskwartier
Dit gebeurt op de locatie waar vroeger sporthal ’t Spant Er stond. Er komen 13 koopwoningen en 5 beneden- en 5 bovenwoningen en 6 gezinswoningen voor de sociale huurmarkt. Deze huurwoningen worden verhuurd door WSZ. De woningen zijn duurzaam en zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. ‘Voor ons is het belangrijk dat onze nieuwe huurders straks in een prettige omgeving wonen, waar ze zich thuis voelen’, geeft Chris Theuws, directeur-bestuurder WSZ aan. ‘Door koop- en huurwoningen te bouwen zorgen we voor een mix van bewoners. We geloven namelijk dat dat bijdraagt aan een fijnere buurt’.

Enorme animo voor de koopwoningen
‘We hadden de locatie al een tijdje in het vizier en wisten dat we op deze plek een plan konden realiseren dat op veel belangstelling kon rekenen’, geeft Bas Oomen, directeur bij Van Santvoort Bouw aan. ‘Van Santvoort Bouw kwam in een door de gemeente Bladel gehouden selectie met meerdere partijen als beste uit de bus omdat het plan heel veel kwaliteit bevat. De woningen waren in drie weken tijd verkocht’ aldus Bas.

Eerste bewoners krijgen nog dit jaar de sleutel van hun woning
Tenminste wanneer alles volgens planning verloopt. De komende maanden moet er nog heel wat werk worden verzet. De bewoners kijken in ieder geval al erg uit naar het moment dat ze echt in hun nieuwe woning gaan wonen. De laatste woning wordt dan begin 2022 opgeleverd.

Verhuur 5 beneden- en 5 bovenwoningen en 6 gezinswoningen start 1 november
Hiervoor moet u ingeschreven staan als woningzoekenden bij Wooniezie, dé website waar de meeste woningcorporaties in de regio hun woningen te huur aanbieden. Reageren kan tot 7 november. De woningen worden op basis van inschrijftijd en inkomen toegewezen.

Fijne samenwerking tussen Van Santvoort Bouw, WSZ en gemeente Bladel
Dat zorgt voor een goede invulling aan de actuele huisvestingsvraagstukken als betaalbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. Natuurlijk lossen ze de woningnood niet op met 29 woningen, maar het is goed dat er volop wordt gebouwd. Alle drie de partijen zijn in ieder geval trots op deze aanvulling in de gemeente Bladel.

Deel deze pagina

Print pagina
Vlag wappert in top woningen ’t Schrijverskwartier Bladel

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Lachgas valt vanaf 1 januari 2023 onder de Opiumwet

Dinsdag 29 november 2022

Het is verboden om vanaf 1 januari 2023 lachgas te verwerken, te verkopen, af te leveren of te vervoeren

Lees verder

Succesvolle bewonersavond

Maandag 21 november 2022

Op donderdag 17 november organiseerde Stichting Huurdersraad de Kempen samen met WSZ een succesvolle bewonersavond voor alle huurders van WSZ

Lees verder

Hoogste punt woningen plan Leeuwerik Hooge Mierde

Maandag 14 november 2022

Op 10 november werd de vlag gehesen naar het hoogste punt van de 4 woningen in plan de Leeuwerik in Hooge Mierde

Lees verder