A A A Inschrijven nieuwsbrief Over WSZ Service & contact

WSZ bij de beste corporaties van Nederland

Een uitstekende beoordeling voor WSZ bleek uit de resultaten van de Aedes Benchmark die donderdag 21 november bekend werden gemaakt.

De benchmark meet, vergelijkt en verbetert de prestaties van woningcorporaties
In deze benchmark worden prestaties van woningcorporaties landelijk met elkaar vergeleken op basis van 5 prestatievelden ‘Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Duurzaamheid, Onderhoud & verbetering en Beschikbaarheid & betaalbaarheid.’ De beste corporaties hebben de laagste bedrijfslasten en hoogste klantwaardering ten opzichte van andere woningcorporaties. Een A staat voor een bovengemiddelde score, een B voor een gemiddelde en C voor een score onder het gemiddelde. Op alle 5 de onderdelen scoort WSZ dit jaar een A. Chris Theuws, directeur-bestuurder WSZ: “Wij zijn erg trots op de uitslag. Het betekent dat we op de goede weg zijn. Maar we zijn er nog niet. We vinden dat het nog beter kan en dat gaan we ook doen.”

WSZ doet waar onze huurders om vragen
Uit de Benchmark blijkt dat WSZ doet waar de huurders om vragen: een thuis bieden voor mensen die daarin zelf niet of moeilijk kunnen voorzien. Huurders beoordelen in de Benchmark WSZ gemiddeld met een 8.1. Landelijk beoordelen huurders hun woningcorporatie met een 7.6. Chris: “Wij vinden het belangrijk dat onze huurders persoonlijk en klantvriendelijk worden geholpen. Daarom ben ik ook enorm tevreden over de uitkomst van de Aedes Benchmark.”  

Lagere bedrijfskosten, meer betaalbare woningen
Net zoals vorige jaren scoort WSZ erg goed op het punt van bedrijfskosten per woningen. Gemiddeld komen collega corporaties uit op € 765,-. Bij WSZ is dat bedrag met € 633,- beduidend lager. Chris: “Iedereen heeft recht op een goede en betaalbare woning. De vraag naar sociale huurwoningen in De Kempen is groot. We investeren zoveel mogelijk in de woningen en het betaalbaar houden van de huren.”

Ook op het gebied van onderhoudskosten en duurzaamheid scoren we wederom goed
WSZ is in 2016 uitgeroepen tot duurzaamste corporatie van Nederland. “Wij hebben een relatief jong woningbestand dat uitstekend onderhouden is en energiezuinig is. Op enkele uitzonderingen na scoren al onze woningen groene energielabels”, aldus Chris. “Verduurzaming blijft hoog op de agenda van WSZ staan. We nemen onze verantwoordelijkheid op duurzaamheidsgebied serieus. We zorgen er dan ook voor dat onze woningvoorraad in 2050 CO2-neutraal is.”   

Betaalbaarheid van de woningen is een belangrijk punt voor WSZ
“Wij zijn er om mensen met een kleine beurs een passende woning te bieden”, geeft Chris aan. “Elke dag werken onze mensen hard om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen betaalbaar en prettig kunnen wonen in een fijne woonomgeving in de gemeente Bladel, Bergeijk, Eersel en Reusel-De Mierden. Dat we betaalbaarheid heel belangrijk vinden is terug te zien in de Aedes Benchmark. Gemiddeld vraagt WSZ 62,5% van de huur die wettelijk gezien voor woningen mag worden gevraagd. Het gemiddelde van de sector ligt op 71,6%”.

Deel deze pagina

Print pagina
WSZ bij de beste corporaties van Nederland

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Dit maakten we waar in 2019

Woensdag 15 januari 2020

In 2019 hebben we weer hard gewerkt om onze dienstverlening nog beter af te stemmen op de wensen van onze klanten. Lees de hoofdpunten van 2019.

Lees verder

Hoogste punt woningen De Biezen Bladel bereikt

Donderdag 9 januari 2020

Het hoogste punt van de 23 woningen in plan De Biezen in Bladel is bereikt. Naar verwachting worden de woningen midden in dit jaar opgeleverd.

Lees verder

Huurders woningen aan De Hoeve Netersel hebben de sleutel ontvangen

Donderdag 9 januari 2020

Voor de feestdagen hebben de nieuwe bewoners de sleutel van de 3 nieuwe huurwoningen aan De Hoeve in Netersel ontvangen.

Lees verder

Blijf op de hoogte via onze WSZ-nieuwsbrief