A A A Inschrijven nieuwsbrief Over WSZ Service & contact

WSZ wil gebouw Dolium verkopen; voor huurders verandert er weinig

WSZ formuleert in haar ondernemingsplan een aantal doelstellingen. Een doelstelling is dat de corporatie zich nog meer gaat richten op haar kerntaak: het huisvesten van mensen die daar moeilijk of niet zelf in kunnen voorzien.

Gebouw Dolium past niet meer binnen de volkshuisvestelijke doelstellingen van WSZ
Dolium ligt in de wijk Kerkebogten in Eersel. Het gebouw heeft op de begane grond een gezondheidscentrum met daarboven 36 (huur)appartementen. ‘Het exploiteren van een gezondheidscentrum behoort niet meer tot onze kerntaken’, geeft Chris Theuws, directeur-bestuurder van WSZ aan. ‘WSZ staat voor betaalbaarheid. We willen lage huren garanderen. Net zoals de beschikbaarheid van woningen met lage huren. Dit vraagt om hoge investeringen. Deze investeringen willen wij grotendeels betalen door de verkoop van een gedeelte van ons commercieel vastgoed.‘

Investeren in nieuwe sociale huurwoningen en verduurzamen van het optimale bestaand woningbezit
Van de vrijkomende middelen kan WSZ nieuwe sociale huurwoningen realiseren en investeren in het verduurzamen van het bestaande bezit. Hiermee gaan de maandelijkse kosten voor woonlasten (energie) omlaag.

Belang van de huurders staat voorop bij de verkoop
WSZ informeert de huurders van Dolium en Stichting Huurdersraad de Kempen gedurende het verkoopproces. De koper neemt de bestaande huurcontracten over. De vastgelegde rechten en plichten worden dus automatisch overgenomen. Het enige dat verandert voor de huurders, is dat zij in de toekomst bij reparaties, vragen of klachten contact op moeten nemen met de nieuwe eigenaar of beheerder.

Voorwaarden en regelgeving voor verkoop Dolium  
Dolium verkopen kan niet zomaar. Niet alleen WSZ, maar ook de wet- en regelgeving borgt de belangen van de huurders. De Autoriteit woningcorporaties (Aw) houdt hier toezicht op. Een voorwaarde voor de verkoop is dat de huren na de verkoop de komende 8 jaar, buiten de voorgeschreven huurverhoging vanuit de overheid, niet extra kunnen stijgen. Een andere borging is dat de nieuwe eigenaar de appartementen niet mag verkopen.

Voor de verkoop worden landelijke- en regionaal opererende woningcorporaties en commerciële partijen uitgenodigd
Onderdeel van het verkoopproces is een onderzoek naar de integriteit van de koper. Gedurende het verkoopproces wordt WSZ geadviseerd door Simon Jansen, een vastgoedadviseur met ruime ervaring in het begeleiden van verkoopprocessen.

Deel deze pagina

Print pagina
WSZ wil gebouw Dolium verkopen; voor huurders verandert er weinig

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

De heer en mevrouw Intven 50 jaar trouwe huurders

Dinsdag 1 december 2020

De heer en mevrouw Intven huren 50 jaar hun woning aan de Wilibrorduslaan in Riethoven.

Lees verder

Verhuur Kerkloop Eersel start 2 december

Dinsdag 24 november 2020

De verhuur van de woningen aan de Kerkloop in Eersel start woensdag 2 december.

Lees verder

Collectieve korting van Huurdersvoordeel.nl op een ziektekostenverzekering

Maandag 23 november 2020

Dankzij het collectiviteitsvoordeel van Huurdersvoordeel.nl krijgen huurders bij Menzis, VGZ en OHRA een zeer complete zorgpolis tegen een lagere premie.

Lees verder

Blijf op de hoogte via onze WSZ-nieuwsbrief