A A A Inschrijven nieuwsbrief Over WSZ Service & contact

Project Comfort Claim

Het verwarmen op basis van infrarood is een reeds bestaande techniek. Meestal wordt infrarood gebruikt als bijverwarming. Het verwarmen van de gehele woning zorgt voor een hoog energieverbruik.

Greeniuz heeft een energiezuinig systeem ontwikkeld om de totale woning te verwarmen met infrarood
Het home heating system is ontwikkeld op basis van infrarode warmtepanelen. Door het gebruik van carbon nanotubes is dit de meest energiezuinige op de markt. Bovendien biedt het systeem een zeer comfortabele warmte voor de bewoners. De infrarode straling verwarmt niet de lucht maar de ruimte zelf en de objecten in de ruimte. Deze objecten geven de warmte vervolgens weer af aan de omgeving wat een veel gelijkmatigere warmte in de ruimte creëert. Het systeem is tevens laag in aanschafkosten en kan binnen 1 dag een woning transformeren naar een gasloos verwarmd huis.

Project Comfort Claim gaat aan de slag om aan te tonen dat infrarood warmtepanelen energiezuinig zijn
Dit doen zij in diverse deelprojecten. Op deze manier wordt infrarood op de juist manier bij de EPC en aankomende BENG berekening meegenomen. In samenwerking met de TU Eindhoven worden er klimaatkamers ingericht. Woningbelang en WSZ gaan verschillende type woningen inrichten met warmtepanelen. O-Nexus gaat met diverse meet- en stuurprogramma’s de resultaten in kaart brengen. Door het verzamelen van deze data wordt de duurzame werking van infrarood warmtepanelen als hoofdverwarming aangetoond.

Met dit project wil de provincie de Brabantse energietransitie versnellen en meer woningen zonder gas gaan verwarmen
De activiteiten in het project worden gedeeltelijk met financiële steun van de provincie Noord-Brabant gerealiseerd. ScaleUp Capital heeft ondersteund bij het vinden van de juiste partners, opstellen van het projectplan, realiseren van de innovatiefinanciering en begeleiding van het project.

Deel deze pagina

Print pagina
Project Comfort Claim

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Stichting Huurdersraad de Kempen zoekt versterking!

Maandag 24 februari 2020

Bent u huurder van WSZ en wilt u zich inzetten voor de belangen van onze huurders? Laat dit de huurdersraad weten op telefoonnummer (0497) 64 29 32.

Lees verder

WSZ start met pilot zonnepanelen

Maandag 10 februari 2020

WSZ start met een pilot zonnepanelen bij de woongebouwen Wonen in Hapert en De Toekomst in Reusel.

Lees verder

Project Comfort Claim

Woensdag 29 januari 2020

WSZ, Woningbelang, O-Nexus en Greeniuz (project Comfort Claim) gaan samen aan de slag om aan te tonen dat infrarood een duurzame manier is om gehele woningen te verwarmen

Lees verder

Blijf op de hoogte via onze WSZ-nieuwsbrief