Huurprijs

De huurprijs is het bedrag dat u maandelijks aan WSZ betaalt. In de huurovereenkomst staat de bruto huurprijs van het gehuurde. Dit bedrag bestaat uit de kale of netto huurprijs en eventuele servicekosten.

Kale huurprijs
De kale huurprijs is de prijs die u dient te betalen voor het gebruik van uw woonruimte en onroerende voorzieningen, zoals bijvoorbeeld de cv installatie en de berging. In de kale huurprijs zitten niet de kosten voor gas, water, elektra, servicekosten, enz. De kale huurprijs van uw woning wordt vastgesteld op basis van een puntensysteem, het zogenoemde woningwaarderingsstelsel. Elk onderdeel van de woning, zoals bijvoorbeeld oppervlakte en isolatie, krijgt punten. Bij elkaar opgeteld, leveren de punten een maximale huurprijs op. Deze wordt elk jaar opnieuw vastgesteld.

Servicekosten
Indien u een appartement huurt, betaalt u naast de kale huurprijs servicekosten. Middels de servicekosten betaalt u een voorschot voor een aantal aanvullende diensten, zoals bijvoorbeeld de kosten voor het schoonmaken van portieken, het tuinonderhoud en het gemeenschappelijke energieverbruik (bijvoorbeeld de verlichting van gangen en het energieverbruik van de lift). Jaarlijks wordt er een afrekening gemaakt om de kosten te verrekenen. Er wordt dan bekeken wat u aan voorschotten heeft betaald en hoe hoog de werkelijke kosten zijn geweest. Als u te weinig heeft betaald, dient u bij te betalen; heeft u teveel aan voorschotten betaald, dan krijgt u geld terug. Meer informatie leest u in de folder 'Servicekosten'.

 

Download(s)

Brochure servicekosten

Download