Veelgestelde vragen
U kunt zich inschrijven op www.wooniezie.nl. Inschrijven op Wooniezie is gratis.
U houdt zelf uw gegevens bij door in te loggen op Wooniezie. Het is belangrijk dat u uw gegevens actueel houdt en dat uw gezinssamenstelling en inkomen kloppen. Deze informatie is bepalend bij het toewijzen van een woning.
Uw naam, geslacht en geboortedatum kunt u niet zelf aanpassen. Ook niet als u een typefout heeft gemaakt. Om deze gegevens aan te passen, komt u langs op ons kantoor met uw identiteitsbewijs.
Neem voor uw inlognaam contact met ons op. Wij geven u de inlognaam door. Het wachtwoord kunt u zelf opvragen via Wooniezie, via “wachtwoord vergeten”.
Al onze vrijkomende huurwoningen vindt u op www.wooniezie.nl. Let op: u kunt alleen reageren op woningen als u bij Wooniezie ingeschreven bent.
Als u een woning krijgt aangeboden, kunt u beslissen of u de woning wilt accepteren of weigeren. Als u de woning accepteert zal het woningaanbiedingstraject verder worden doorlopen. Wij controleren dan uw gegevens en maken een afspraak voor de ondertekening van de huurovereenkomst. Als u een woning weigert gaan wij de woning aanbieden aan de eerstvolgende persoon op de kandidatenlijst.
Als u besluit de woning te accepteren, maken wij met u een afspraak voor het tekenen van de huurovereenkomst. De woningaanbieding geeft pas recht op bewoning nadat de huurovereenkomst is getekend. De huurovereenkomst kan op meerdere namen komen te staan, mits deze personen 18 jaar of ouder zijn en staan ingeschreven als woningzoekende.
U kunt alleen voor urgentie in aanmerking komen als u door niet verwijtbare persoonlijke omstandigheden dringend andere huisvesting nodig heeft. Dit kunnen sociale of medische redenen zijn. In alle gevallen moet er sprake zijn van meervoudige problematiek. Ook moet u financieel zijn aangewezen op een sociale huurwoning in het werkgebied van WSZ.
Als u denkt voor urgentie in aanmerking te komen, kunt u een intakegesprek aanvragen met een medewerker van WSZ. Tijdens dit gesprek zal hij of zij bekijken of het zinvol is om de urgentie procedure op te starten. Wanneer in het gesprek blijkt dat er geen sprake is van een noodsituatie en u ook niet aan een van de andere voorwaarden voldoet, zal de medewerker u adviseren de urgentie procedure niet voort te zetten. Wanneer de medewerker van WSZ inschat dat het wel zinvol is om de procedure op te starten, wordt een aanvraagformulier ingevuld en bent u een bedrag van € 45,- verschuldigd. Dit bedrag krijgt u terug wanneer uw verzoek leidt tot een urgentieverklaring. Ook wordt u dan verteld welke bewijsstukken u moet aanleveren. Na ontvangst van alle documenten wordt een rapport opgemaakt. Dit rapport en de bijgevoegde documenten worden doorgestuurd naar de onafhankelijke urgentiecommissie die bekijkt of u wel of geen urgentieverklaring krijgt. Indien u een urgentieverklaring krijgt, zal WSZ voor u een woning zoeken.
Het aanvragen van urgentie kost € 45,-. Dit bedrag krijgt u terug wanneer uw verzoek leidt tot een urgentieverklaring.