Bijvullen cv installatie

Wanneer uw radiatoren onvoldoende warmte afgeven is de waterdruk van uw cv installatie waarschijnlijk te laag. Dit ziet u aan de mano thermometer op de installatie. Is de waterdruk goed, dan staat de meter in het groene gedeelte. Dit is meestal tussen de 1 en 2 bar. Staat de meter in het rode gedeelte, minder dan 1 bar, vul dan uw cv installatie bij. Dit is middels de volgende stappen een vrij eenvoudige klus.   

Stap 1.
Zet uw kamerthermostaat op de laagste stand. Wacht ongeveer 10 minuten tot uw cv installatie maximaal 40°C aangeeft. Let op: als u koud water in een hete ketel laat stromen kan de ketel barsten!

Stap 2.
Haal de stekker van uw cv installatie uit het stopcontact.

Stap 3.
Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Houd het andere eind van de slang even hoog als de vulkraan. Draai de koudwaterkraan iets open en sluit de kraan weer als de slang helemaal is gevuld.

Stap 4.
Sluit de slang aan op de vulkraan. Deze zit meestal bij een radiator, in de keuken, badkamer of direct op de ketel.

Stap 5.
Draai eerst de waterkraan open.

Stap 6.
Draai nu de vulkraan open met de vulkraansleutel. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.

Stap 7.
Sluit de vulkraan zodra de mano thermometer tussen 1,5 en 2 bar staat. Sluit de waterkraan en ontkoppel de vulslang van zowel de waterkraan als de vulkraan. Laat nooit de vulslang aangesloten zitten op de vulkraan! Gebruik een teil of dweil om water uit de slang op te vangen. Steek de stekker van de cv installatie weer in het stopcontact en zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand.