Huuropzegging

Gaat u verhuizen? Laat dit ons tijdig weten. Bij het opzeggen van de huur geldt een opzegtermijn van minimaal één maand. Opzeggen kan elke dag van een kalendermaand mits deze niet valt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. In dat geval wordt de huur opgezegd per de eerstvolgende werkdag daarna. Bijvoorbeeld: u zegt de huur 5 augustus op, dan eindigt de huur op 5 september, mits 5 september een werkdag is.

Schriftelijk opzeggen
De huur van een woning kan alleen schriftelijk worden opgezegd. Wanneer er naast een huurder ook een medehuurder is, dienen beiden de huuropzegging te ondertekenen. Voor het opzeggen van de huur kan gebruik worden gemaakt van het formulier voor huuropzegging.

Controle woning
Als u de huur opzegt, krijgt u van ons een brief. Daarin maken wij een afspraak voor de voorinspectie van de woning. Tijdens deze controle loopt een medewerker van WSZ samen met u door de woning om aan te geven hoe u de woning moet achterlaten. In veel gevallen kunt u zaken zoals bijvoorbeeld gordijnen, gordijnrails en vloerbedekking overdragen aan een nieuwe huurder. WSZ staat buiten deze overname.

Meer weten?
De procedure rondom het opzeggen van uw woning staat uitvoerig beschreven in de folder 'Opzeggen van een huurwoning'.

Download(s)

Folder 'Opzeggen van een huurwoning'

Download

Folder 'Opzeggen van een huurwoning voor verkoop'

Download

Formulier huuropzegging

Download

Formulier huuropzegging garage

Download

Formulier afstand huurrechten

Download