Schoonmaakadviezen

Advies 1: Luchtjes in de stofzuiger
Voordat u met de voorjaarsschoonmaak begint, laat u de stofzuiger weer fris ruiken. Normaal wordt tijdens het stofzuigen een neutrale lucht verspreid. Als de stofzuiger niet zo prettig ruikt kunt u tijdens het stofzuigen de lucht parfumeren door eerst een schepje waspoeder op te zuigen. Als u klaar bent is uw woning niet alleen schoon, maar ruikt het ook nog lekker in uw woning!

Advies 2: Aangekoekte resten in de magnetron
Heeft u aangekoekte resten in uw magnetron? Zet dan een magnetronbestendige beker met water in uw magnetron en laat het water een paar minuten koken. Het stoom dat dan ontstaat zorgt ervoor dat de resten gemakkelijk te verwijderen zijn.   

Advies 3: Streeploze ramen
Na de koude wintermaanden kunnen de ramen van uw woning wel weer een beurt gebruiken. De ramen krijgt u makkelijk streeploos schoon door een grof gesneden ui in het water te leggen. U heeft dan geen zeep nodig.

Advies 4: Kalkaanslag in de waterkoker
Het ontkalken van een waterkoker wordt vaak vergeten. Toch is dit een belangrijke klus want het kan u een hoop kosten besparen. Maar hoe ontkalkt u uw waterkoker? Vul uw waterkoker met schoonmaakazijn tot ruim boven het verwarmingselement. Verwarm vervolgens uw waterkoker eenmaal en laat de waterkoker enkele uren staan. Nadat het azijn is ingewerkt, giet u het azijn uit de koker. Ten slotte dient u de waterkoker goed na te spoelen met heet water.

Advies 5: Muffe kleding
Met de zomer in het vooruitzicht wordt de luchtige kleding weer van zolder gehaald. De wisseling van de winter- en zomerkleding is een goed moment om uw kledingkast schoon te maken. Natuurlijk wilt u dat de frisse schoonmaaklucht in uw kledingkast blijft hangen. Dit kan door tussen een aantal kledingstukken ingepakte stukjes zeep te leggen. Uw kleding komt dan heerlijk fris uit uw kast.