Huurtoeslag

Iedereen in Nederland heeft recht op een goede en betaalbare woning. Als u in verhouding tot uw inkomen te veel huur betaalt, komt de Belastingdienst u in bepaalde gevallen tegemoet met huurtoeslag. Dit is te zien als een bijdrage in de huurlasten.

Het bedrag aan huurtoeslag waar u recht op heeft wordt gebaseerd op uw actuele jaarinkomen en dat van uw eventuele partner. Wanneer u huurtoeslag aanvraagt zal de Belastingdienst een schatting van uw jaarinkomen maken. WSZ adviseert u om deze schatting goed te controleren. Omdat de huurtoeslag wordt gebaseerd op uw actuele jaarinkomen wordt de huurtoeslag als voorschot uitbetaald. Het aanvragen van huurtoeslag is alleen mogelijk wanneer de kale huurprijs van uw woning niet boven de huurtoeslaggrens ligt. 

Wilt u weten hoe hoog de huurtoeslaggrens is? Of vraagt u zich af of u voor huurtoeslag in aanmerking komt? Neem dan contact op met de Belastingdienst. Dat kan van maandag t/m donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 0800 05 43 (gratis). Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Deze kunt u vinden op uw identiteitsbewijs, loonstrook of rijbewijs. Of kijk op http://www.toeslagen.nl/. Hier kunt u ook een proefberekening maken, zodat u weet hoeveel huurtoeslag u kunt krijgen. U kunt ook contact opnemen met WSZ als u vragen heeft over huurtoeslag en u het lastig vindt om deze vraag aan de Belastingdienst te stellen. Wij zullen dan bekijken of wij u kunnen helpen.

Relevante pagina('s)