1000 WoonST-woningen in regio Eindhoven, en er volgen er nog meer!

In 2020 bundelden 13 woningcorporaties in Zuidoost Brabant en 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) hun krachten. Samen maakten ze een plan voor de bouw van gestandaardiseerde sociale huurwoningen: WoonST. Doel: lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. En dat is gelukt: onlangs werden de contracten voor de realisatie van de 1000ste WoonST-woning getekend! Een geweldige prestatie waar de samenwerkende partners enorm trots op zijn. 

Unieke samenwerking
Met WoonST bouwen de corporaties meer betaalbare, duurzame woningen en verminderen ze de krapte op de woningmarkt. Meerdere projecten zijn al succesvol opgeleverd en inmiddels bewoond. Daarnaast zijn veel projecten in uitvoering of bijna in uitvoering.

Caroline van Brakel, wethouder in Veldhoven en voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Wonen SGE: “De woningcorporaties kopen de woningen gezamenlijk in en daardoor krijg je betaalbare woningen en versnelling. En eigenlijk hoeven we het niet meer te toetsen aan het bouwbesluit.” Bas Sievers, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonpartners: “Maar het gaat niet alleen om het proces. Het gaat er om dat we een nieuwe voordeur hebben voor iemand die daar misschien te lang op gewacht heeft en daar nu prettig woont.”

Wil je meer weten wat er allemaal bereikt is met WoonST 1.0, bekijk dan dit filmpje.

Na het succes van WoonST 1.0 gaan we door!
Per 1 januari 2024 eindigen de raamovereenkomsten met de twee gecontracteerde bouwbedrijven. Maar de corporaties en gemeenten zetten hun samenwerking uit WoonST 1.0 nu voort in WoonST 2.0. De nieuwe ambitie is om 750 eengezinswoningen en 1.750 gestapelde woningen te realiseren in de periode tot ongeveer 2030. Betaalbaarheid en snelheid blijven hoofddoelstellingen. Daaraan wordt het reduceren van de milieu-impact toegevoegd.

Deel deze pagina

Print pagina
1000 WoonST-woningen in regio Eindhoven, en er volgen er nog meer!

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Op 1 juli 2024 passen wij de huur aan

Donderdag 11 april 2024

Hoeveel we de huur aanpassen, hangt af van het type woning, de huurprijs en ook van het inkomen van de huurder

Lees verder

Bewoners in plan Rosheuvel in Eersel ontvingen de sleutels

Dinsdag 9 april 2024

Op dinsdag 9 april maakten we de nieuwe bewoners in plan Rosheuvel blij met de sleutel

Lees verder

Nieuwsbrief maart 2024

Woensdag 27 maart 2024

De eerste nieuwsbrief van dit jaar is verzonden. Wil je ook onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in door jouw mailadres achter te laten onderaan deze pagina.

Lees verder