Brief Belastingdienst: inkomensafhankelijke huurverhoging

WSZ vroeg inkomensgegevens van huurders op bij de Belastingdienst. De betreffende huurders ontvangen daarom binnenkort een brief van de Belastingdienst. Deze brief is te herkennen aan het onderwerp: ‘Uw verhuurder heeft gegevens bij ons opgevraagd’.

WSZ heeft de inkomensgegevens nodig om de huurverhoging 2024 te bepalen
Dit jaar mogen wij van de overheid maximaal een huurverhoging van 5,8% of een inkomensafhankelijke huurverhoging doorvoeren. Dit is een huurverhoging die op basis van het verzamelinkomen wordt bepaald. Dit is nodig om de kwaliteit van onze woningen en wijken te behouden en te verbeteren. En om te blijven investeren in het (ver)bouwen van woningen. Op deze manier kunnen we tegelijkertijd de huur betaalbaar houden voor huishoudens met een lager (midden)inkomen.

WSZ ontvangt van de Belastingdienst inkomensgegeven over het jaar 2022
Dit zijn geen bedragen. De Belastingdienst telt alle inkomens van het huishouden op en geeft aan ons door in welke categorie dit uitkomt: laag, midden of hoog. Het huishoudinkomen bestaat uit het gezamenlijk inkomen over 2022 van alle bewoners van de woning ouder dan 23 jaar. Zijn er inwonende kinderen die op 1 januari van dit jaar nog geen 23 jaar waren? Dan telt hun inkomen tot € 22.356,- over het jaar 2022 niet mee. Op basis van deze gegevens stellen wij de huurverhoging per adres vast. Valt het inkomen in de categorie midden of hoog, dan ontvang de huurder een andere huurverhoging dan de huishoudens in de categorie laag.

In onderstaande tabel staat de maximale huurverhoging per inkomens- en huishoudgrootte.  

 Laag inkomen
gezamenlijk inkomen 2022 niet hoger dan:
Midden inkomen gezamenlijk inkomen  2022 tussen:Hoog inkomen gezamenlijk inkomen 2022 hoger dan:
EenpersoonshuishoudenTot € 52.753,-€ 52.753,- en
€ 62.191,-
€ 62.191,-
MeerpersoonshuishoudenTot € 61.046,-€ 61.046,- en
€ 82.921,-
€ 82.921,-
Toegestane huurverhogingMax. 5,8%Max. € 50,-Max. € 100,-

Uiterlijk eind april ontvangen alle huurders van WSZ een brief met de jaarlijkse huurverhoging
We zijn druk bezig om de huurverhoging per adres te bekijken. We begrijpen dat onze huurders nu vragen hebben. Toch vragen wij aan onze huurders om de brief over de huuraanpassing af te wachten. In deze brief staat welke huurverhoging voor hen van toepassing is.

Deel deze pagina

Print pagina
Brief Belastingdienst: inkomensafhankelijke huurverhoging

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Hoogste punt bereikt plan ’t Kantje Hulsel

Donderdag 11 juli 2024

Op donderdag 11 juli werd de vlag gehesen naar het hoogste punt van de woningen in plan ’t Kantje in Hulsel. In dit plan kocht WSZ 2 multifunctionele tussenwoningen

Lees verder

WSZ staat de hele zomervakantie voor je klaar

Maandag 8 juli 2024

Wij wensen iedereen een fijne zomer!

Lees verder

Bewoners de Patrijspoort in Reusel ontvingen de sleutels

Donderdag 4 juli 2024

De nieuwe bewoners van de 9 appartementen in woongebouw de Patrijspoort in plan de Reeneik in Reusel ontvingen donderdag 4 juli de sleutels

Lees verder