Planmatig onderhoud

Eén van de belangrijkste taken van WSZ is het onderhoud van haar woningvoorraad. Om de woningen in een goede conditie te houden, worden er jaarlijks onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd die verder gaan dan de gebruikelijke lik verf of het verhelpen van een klemmende deur. Er wordt gekeken naar het keukenblok, de badkamer, de kozijnen, het toilet, de dakramen, het schilderwerk buiten en de gevels.  

Complexen
Het planmatig onderhoud voor circa 3.500 woningen is niet zomaar gebeurd. Integendeel, WSZ is voor het plannen en uitvoeren van planmatig onderhoud het hele jaar bezig. Dit doet zij niet per woning maar per complex. WSZ heeft haar woningbezit opgedeeld in complexen. Per complex bekijkt WSZ of alles nog in orde is, voldoet aan de eisen of dat er onderdelen toe zijn aan vervanging.

Overleg
Voor bewoners betekent planmatig onderhoud een lastige periode waarin werklui in en rond het huis aanwezig zijn. Goed overleg met de bewoners is daarom belangrijk. WSZ bericht de bewoners die in aanmerking komen voor planmatig onderhoud tijdig.

Keuzemogelijkheden
Bij het plaatsen van een nieuwe keuken, badkamer of toilet kunnen de bewoners een keuze maken uit diverse kasten, keukenbladen, grepen en tegels voor de wanden en de vloeren. Ruim voor de uitvoering van het planmatig onderhoud krijgen de bewoners bericht.