Startbouwbouwimpuls voor woongebouw Pius Hof in Bladel

De gemeente Bladel en WSZ ontvingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een startbouwimpuls voor het nieuwe woongebouw Pius Hof aan de Pius X straat in Bladel.

Met de startbouwimpuls maakt WSZ haar plannen voor Pius Hof concreet
WSZ gaat het bestaande gebouw aan de Pius X straat verbouwen tot een modern woongebouw, genaamd Pius Hof. Het woongebouw zal bestaan uit 23 comfortabele appartementen die voldoen aan de hedendaagse wooneisen. Pius Hof zal een diverse mix van woningtypes bieden, waardoor er voor ieder wat wils is. Of je nu op zoek bent naar een studio, een ruim 2-kamerappartement of een sfeervol 3-kamerappartement; Pius Hof heeft het allemaal te bieden.

Robèrt Kersjes, directeur-bestuurder WSZ is ontzettend dankbaar en enthousiast over de toekenning van de startbouwimpuls. ‘Het is geweldig om te zien dat ons project wordt erkend en ondersteund door de overheid. We kijken er met veel enthousiasme naar uit om samen met de gemeente en alle andere betrokkenen dit prachtige project te realiseren. Met de realisatie van Pius Hof voegen we niet alleen een nieuwe en aantrekkelijke woongelegenheid toe aan de gemeente Bladel, maar dragen we ook bij aan de groeiende vraag naar betaalbare en kwalitatieve huurwoningen.’  

Wethouder Fons d’Haens van gemeente Bladel is ook dankbaar voor de toekenning van de startbouwimpuls: ‘Dankzij de startbouwimpuls kunnen we een goede start maken met de bouw van het Pius Hof en daarmee de herinrichting van het Hofplein. Daarnaast zijn we blij om bij te kunnen dragen aan de enorm groeiende vraag naar woningen binnen de gemeente. We kijken ernaar uit om er samen iets moois van te maken.’

De startbouwimpuls zorgt voor doorgang van bouwprojecten
De startbouwimpuls is bedoeld voor projecten die planologisch ver genoeg zijn om uiterlijk in 2024/2025 te starten met bouwen, maar door de veranderde economische omstandigheden vertraging dreigen op te lopen. In totaal zijn er in oktober 2023 bij het Ministerie van BZK meer dan 820 bouwprojecten ingediend, waarvan ongeveer een derde een bijdrage uit de start- bouwimpuls ontvangt.

Deel deze pagina

Print pagina
Startbouwbouwimpuls voor woongebouw Pius Hof in Bladel

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

1000 WoonST-woningen in regio Eindhoven, en er volgen er nog meer!

Dinsdag 27 februari 2024

Contracten voor de realisatie van de 1000ste WoonST-woning zijn getekend!

Lees verder

Foutieve data gesprekken vacature Klantadviseur

Woensdag 21 februari 2024

In de vacature van Klantadviseur vermeldden wij per ongeluk de onjuiste data voor de gesprekken. In de vacature stond dat het 1e gesprek donderdag 22 februari zou plaatsvinden. Dit moet dinsdag 27 februari zijn. Het 2e gesprek is op donderdag 7 maart. 

Lees verder

Verhuur 14 woningen De Groene Aders Duizel start maandag 19 februari

Donderdag 15 februari 2024

De vanaf huurprijs voor de woningen is € 660,67 per maand. En je kunt reageren tot en met uiterlijk zondag 25 februari 23.59 uur.

Lees verder