Vacature: lid Sociale Urgentiecommissie

Soms hebben mensen problemen die alleen opgelost kunnen worden door snel andere huisvesting te vinden. Een medische of sociale urgentie kan dan uitkomst bieden. Natuurlijk komt niet iedere woningzoekende in aanmerking voor urgentie. Hiervoor geldt een aantal heldere voorwaarden.

Of een woningzoekende in aanmerking komt voor sociale urgentie, wordt beoordeeld door een onafhankelijke urgentiecommissie. Deze bestaat uit een voorzitter en twee commissieleden. In verband met het aftreden van een lid, zoeken WSZ en Woningbelang iemand die vanuit zijn of haar maatschappelijke betrokkenheid invulling wil geven aan deze commissie.

We zijn op zoek naar een:
Lid Sociale Urgentiecommissie Woningbelang en WSZ

Wie zoeken we?
Je bent onafhankelijk ten opzichte van Woningbelang, WSZ of de gemeenten Valkenswaard, Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-de Mierden. We hechten er aan dat de commissieleden enige kennis hebben van de woningmarkt in dit gebied en daarnaast beschikken over verschillende deskundigheden. De deskundigheid van commissieleden ligt tenminste op één van de volgende gebieden: sociaal-maatschappelijke dienstverlening, volkshuisvesting, juridische zaken of financiële zaken.

Je bent van onbesproken gedrag en kunt dit aantonen met een Verklaring Omtrent het Gedrag.  

Als commissielid moet je in staat zijn om zelfstandig een oordeel te vormen over een op papier omschreven urgentieaanvraag. Dat vereist een kritische, maar zeker ook realistische houding en het vermogen om analytisch te denken, met name waar het gaat om de zwaarte van die problematiek in relatie tot de omschreven criteria voor urgentie. Je presenteert vervolgens dat oordeel overtuigend in de commissievergadering, maar staat ook open voor de argumenten van de andere commissieleden.

Profiel
Qua profiel zijn we op zoek naar mensen met de volgende eigenschappen: sociaal, frisse blik, klantgericht, mensenkennis, sterk in argumentatie en discussie, onafhankelijk, inlevingsvermogen, besluitvaardig, integer, doelgericht, samenwerker en objectief.

Tijdsbesteding
De Sociale Urgentiecommissie komt 1 keer per maand op dinsdagochtend bijeen, afwisselend op het kantoor van WSZ in Eersel en Woningbelang in Valkenswaard. Voorafgaand aan een vergadering neem je de urgentieaanvragen door en bepaal je jouw standpunt. Tijdens de vergadering bespreek je de aanvragen met de andere commissieleden. In goed overleg kom je samen tot een besluit. Hierin betrek je de urgentieregeling en je eigen expertise. Hiervoor bieden wij een passende vergoeding.

Interesse, maar nog vragen?
Neem dan contact op met Maudy van Dommelen van WSZ via telefoonnummer (0497) 51 78 35.

Reageren
Stuur je motivatie én CV vóór 14 juli 2024 naar urgentie@wsz.nl. Vermeld daarbij dat het een sollicitatie betreft.

Een referentieonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag maken deel uit van de selectieprocedure.

Deel deze pagina

Print pagina
Vacature: lid Sociale Urgentiecommissie

Andere berichten

Bekijk alle berichten »

Hoogste punt bereikt plan ’t Kantje Hulsel

Donderdag 11 juli 2024

Op donderdag 11 juli werd de vlag gehesen naar het hoogste punt van de woningen in plan ’t Kantje in Hulsel. In dit plan kocht WSZ 2 multifunctionele tussenwoningen

Lees verder

WSZ staat de hele zomervakantie voor je klaar

Maandag 8 juli 2024

Wij wensen iedereen een fijne zomer!

Lees verder

Bewoners de Patrijspoort in Reusel ontvingen de sleutels

Donderdag 4 juli 2024

De nieuwe bewoners van de 9 appartementen in woongebouw de Patrijspoort in plan de Reeneik in Reusel ontvingen donderdag 4 juli de sleutels

Lees verder