Aandachtspunten Molenwijck Reusel
Plinten en vloeren
De vloeren zijn cementdek-/anhydrietvloeren met uitzondering van de vloeren in de badkamer en het toilet. De plinten en vloerafwerking regelt de huurder zelf.
Plafonds
De plafonds van de begane grond en verdiepingen zijn afgewerkt met wit spuitwerk.
Wanden woning
De wanden in de leef- en verkeersruimtes worden texklaar opgeleverd, uitgezonderd de natte ruimtes (nog wel schuren en putjes weg werken).
Leidingen
In de wanden en de afwerkvloer zitten diverse leidingen, zoals elektra-, water-, of cv-leidingen. Voordat u gaat boren in de wanden is het verstandig om een leidingdetector te gebruiken voor het opsporen van leidingen. Het is niet toegestaan om in de vloer te boren of te spijkeren.
Kozijnen, ramen en deuren
De kozijnen worden rondom uitgevoerd in kunststof (kleur antraciet grijs) en voorzien van HR++ beglazing. De kozijnen, ramen en deuren zijn zowel van binnen als van buiten afgewerkt.
Bouwvocht – verwarmen/ventileren (om schimmelvorming te voorkomen)
Het is noodzakelijk om voldoende te ventileren en te verwarmen om ervoor te zorgen dat het bouwvocht eruit gaat en schimmelvorming te voorkomen. Wanneer een nieuwbouwwoning klaar is, zit er nog veel opgesloten bouwvocht in, dat niet direct zichtbaar is. Dit is ongeveer tussen de 3.000 en de 5.000 liter water. Die hoeveelheid moet er op termijn uit, maar dat dit enige tijd in beslag neemt, is helaas het geval en kost ook energie (verwarming van de woning). Het plaatsen van bouwdrogers in combinatie met ventilatoren zorgt voor een snellere droogtijd. De combinatie van verwarmen én te verluchten zorgt voor een voorspoedige droogtijd. Als een woning bewoond wordt, wordt er ook weer vocht geproduceerd (wassen, koken, poetsen, ademen). Dit vocht moet samen met het nog aanwezige bouwvocht ook afgevoerd worden. Bij verstandig gebruik is een woning na twee jaar min of meer droog. Dit is te merken tijdens een strenge vorstperiode. Als er condensatie aan de binnenzijde van het raam optreedt, is er nog altijd te veel vocht aanwezig. Blijven verluchten en tegelijkertijd verwarmen is de enige remedie.
Badkamerinrichting
De badkamerwanden worden standaard betegeld tot een hoogte van ongeveer 180 cm. Ter plaatse van de douche worden de wanden tot plafondhoogte betegeld. De vloer is voorzien van vloertegels. Het sanitair is standaard in de kleur wit uitgevoerd. Het is mogelijk om later een vaatwasser aansluiting te plaatsen.
Toiletinrichting
De toiletwanden worden standaard betegeld tot een hoogte van ongeveer 120 cm. Boven het tegelwerk zijn de wanden afgewerkt met wit spuitwerk. De vloer is voorzien van vloertegels. De vrijhangende toiletpot en het fonteinbakje zijn standaard in de kleur wit uitgevoerd.
Keukeninrichting
De keukeninrichting bestaat standaard uit een basiskeukenblok met bovenkasten, inductiekookplaat en recirculatie afzuigkap. De wand in de keuken is betegeld tot ongeveer 60 cm boven het aanrecht en ter plaatse van het kooktoestel. Ook is de wand vanaf de vloer tot de onderkant van de afzuigkap betegeld.
Nutsvoorzieningen
De woningen worden aangesloten op nutsvoorzieningen zoals water, elektra en riolering (geen gasaansluiting aanwezig). Er is een aansluitingsmogelijkheid voor de televisie in de woonkamer, telefoonaansluiting in de woonkamer is loos. Over de wijze van aanvraag wordt u t.z.t geïnformeerd.
Berging
De bergingen zijn van hout (ca. 5-6m2) en zijn in de achtertuinen gesitueerd. Iedere individuele berging wordt elektrisch gevoed via de meterkast van de bijbehorende woning.
Bestrating
Er zal een tegelpad van de openbare weg naar de voordeur worden aangelegd. In de achtertuin geen bestrating. Woonomgeving is nog niet gereed. Groen en parkeerplaatsen worden later aangelegd.
Erfafscheiding
Er worden door WSZ geen schuttingen en, waar nodig, poorten geplaatst, grenzend aan het openbaar gebied/achterpad. Dit is een verantwoordelijkheid van de huurder.
Buitenkraan
Er wordt een vorstvrije buitenkraan met putje aangebracht.